Yukarı
429482

Gmail kullanıcılarına uyarı: Milyonlarca hesap tehlikede

01 Temmuz 2025 14:13

Gmail kullanıcıları, son dönemde artan siber saldırılar nedeniyle daha dikkatli olmaya ve güncellenen güvenlik önerilerine uymaya çağrılıyor.

Dünyanın en güvenli platformları arasında yer alan Google ve Gmail, gelişmiş spam filtreleme sistemleri ve çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) gibi güvenlik önlemleriyle kullanıcılarını koruyor. Ancak uzmanlar, bu güvenlik katmanlarına rağmen kullanıcıların tedbiri elden bırakmaması gerektiğini vurguluyor.

Google Tehdit İstihbarat Grubu tarafından yapılan açıklamada, Rus hackerların Google’ın bazı güvenlik önlemlerini aşmayı başardığı belirtildi. Bu durum, bazı hesapların saldırılara açık hale gelmesine yol açtı.

Peki bu yeni tehdit nasıl işliyor ve kullanıcılar ne yapmalı?

Google hesapları, kullanıcıların Gmail gibi hizmetlere erişiminde genellikle çok faktörlü doğrulama kullanıyor. Bu yöntem, hesaba giriş sırasında ikinci bir cihazdan doğrulama kodu alınmasını gerektiriyor.

Ancak Rus siber suçluların, özellikle daha eski telefonlar ve ikinci doğrulama adımını desteklemeyen cihazları hedef alarak bu sistemi atlatmaya çalıştığı ortaya çıktı. Google, bu tür cihazlar için “uygulama parolaları” adında 16 haneli özel şifreler sunuyor. Bu şifreler, ikinci doğrulama adımını geçmeden erişim sağlıyor.

Uzmanlar, uygulama parolalarının bu nedenle daha kolay ele geçirilebildiğine dikkat çekiyor. Malwarebytes şirketinin araştırmasına göre, saldırganlar özellikle Rusya karşıtı akademisyenler ve eleştirmenleri hedef alıyor.

Ancak genel kullanıcıların da risk altında olduğu belirtiliyor. Hackerların kişisel verileri çalmak için sürekli yeni yöntemler geliştirdiği vurgulanıyor.

6 GÜVENLİK ÖNLEMİ

The Mirror'da yer alan haberde, siber saldırılardan korunmak için 6 yönteme başvurulabileceği ifade edildi:

Uygulama parolalarını sadece zorunlu olduğunda kullanın. Daha güvenli giriş yöntemlerini destekleyen uygulama ve cihazlara geçiş yapın.

Çok faktörlü kimlik doğrulamasını (MFA) etkinleştirmeye devam edin. Ancak, tüm MFA yöntemleri eşit değil. Google Authenticator gibi doğrulama uygulamaları veya FIDO2/WebAuthn donanım anahtarları, SMS tabanlı kodlara ve uygulama parolalarına göre daha güvenli.
Kimlik avı (phishing) saldırılarını tanımak için kendinizi ve çevrenizdekileri düzenli olarak bilinçlendirin. Saldırganlar, kullanıcıları kandırarak hesap bilgilerini veya uygulama parolalarını ele geçirebiliyor.
İşletim sistemi ve kullandığınız uygulamaları düzenli olarak güncelleyin. Güvenlik açıklarını kapatmak için otomatik güncellemeleri aktif edin.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

X (Twitter) yine çöktü! Milyonlarca kullanıcı erişim sorunu yaşıyor...

Sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) erişim sorunu yaşandığı bildirildi. Kullanıcıların, X uygulamasına erişim sağlamakta güçlük çektiği ifade edildi.Son zamanlarda sıklıkla ...

Çin'in yapay zekasına siber saldırı darbesi

"R1" adını verdiği açık kaynak kodlu akıl yürütme modelini bir sohbet robotuna entegre eden uygulama, ABD'li yapay zeka şirketi OpenAI'ın muadili "o1" modeline kıyasla çok daha düşük mali...


Telegram'ın geliri 1 milyar doları geçti

Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, uygulamanın üç yıl önce para kazanma modeline geçmesinden bu yana ilk defa kara geçtiğini ve bu yıl 1 milyar dolardan fazla gelir...

İkinci El Telefon Almak Güvenli Mi?

Akıllı telefonlar teknolojinin vazgeçilmez bir parçası hâline geldi. Bu güçlü, cep boyutundaki bilgisayarlar taksi çağırmaktan yerel doktorumuza danışmaya kadar her şeyi yapmamızı sağlıyo...


Instagram'dan büyük yenilik: Profil fotoğraflarında yeni seçenek

Instagram, kullanıcıların profil resimlerini daha sanatsal ve stilize hale getirebilecek bir yapay zeka (AI) görüntü oluşturma özelliğini test etmeye başladı.

Google'dan "çıplak fotoğraf" önlemi: Paylaşımlara "kasis" getiriliyor

Bu özellik açıldığında, çıplaklık içerebilecek fotoğrafları görüntülenmeden önce tespit ediyor ve kişilerin görüntülemek istediğinden emin olup olmadığını kontrol etmek için "kasis" ekliyor.


‘Akıllı Köy’ ödüle doymuyor

Yapay zekâlı sulamadan robot atölyesine kadar teknolojiyle donatılmış ‘Akıllı Köy’ü kuran Tülin Akın, ‘sosyal girişimcilik’ temasıyla verilen 5. Selçuk Yaşar Ödülü’nün sahibi oldu.

Microsoft'tan yapay zeka ortaklığı

Açıklamada, BlackRock, Global Infrastructure Partners, Microsoft ve MGX'in artan bilişim gücü talebini karşılamak için yeni ve genişletilmiş veri merkezlerine yatırım yapmak ve bu tesisle...


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hande Erçel çok konuşulan sahnelerle ilgili sessizliğini bozdu!

Hande Erçel'in, 'Aşkı Hatırla' dizisindeki partneri Barış Arduç'la olan öpüşme sahneleri sosyal medyada çok konuşulmuş zaman zaman gericilerin hedefi olmuştu. Erçel, çok konuşulan sahnele...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Hep yorgun, kızarık gözleriniz mi var?

Kuru göz hastalığı, gözde batma, yanma, kızarıklık ve bulanık görme gibi belirtilerle yaşam kalitesini olumsuz etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Tunç, kuru gözün nedenlerini ve kişiye özel tedavi yöntemlerini anlattı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR